Reciclatge creatiu

per: @talleretcraft
per @talleretcraft

escola | plaça | biblioteca | monogràfic | 3a11 |+12 | adults

 

 REUTILITZACIÓ CREATIVA – UPCYCLING

.

Tots hem après la necessitat del reciclatge

Alguns ens hem conscienciat de la reutilització d’objectes

Uns pocs hem fet un pas més i reutilitzem de manera creativa

També se li diu upcycling al procés de transformació de subproductes, materials no útils o productes no desitjats en nous materials de millor qualitat, utilitat o per donar un valor ambiental.

l’Anna Nieto del Talleret Craft a través del seu BLOG, i les xarxes socials a INSTAGRAM i a FACEBOOK ens permet acompanyar-la en les seves aventures creatives.

En aquest apartat l’Anna ens proposa tallers que es poden fer a una escola, biblioteca, centre cívic, plaça o espai adient amb públic entregat a l’art de fer servir les mans per transformar objectes. Tots són tallers participatius on la finalitat és que els usuaris gaudeixin del procés creatiu, observant, investigant i provant. Cada persona és diferent i cada resultat serà únic.

 .

EMBOLCALL CREATIU – (reutilització roba)

.

En aquest taller totes les mans s’omplen de pintura per crear un espai inventat, que després podrem fer servir infinitament per embolicar els nostres regals, i així no haurem de consumir paper de regal que és efímer.

A més de col.laborar a generar menys residus recuperant peces de roba d’antics llençols o draps .

Li diem furoshiki perquè ens hem inspirat en l’art japonés de fer regals embolicats de manera atractiva amb mocadors, també es fa servir per transportar objectes tipus «farcell».

 

CISTELLS I BOSSES – (reutilització paper – pantalons)

 

.

En aquest taller reutilitzem diferents materials amb la finalitat de construir cistells o bosses.

Ho farem amb revistes o còmics, amb uns quants plecs podem fer un cistell per posar-hi objectes o plantes o una bossa per fer un regal. Tambéamb  altres objectes que tinguem al nostre abast com els texans. Tallant els camals podem fer cistells com el de la fotografia. Si volem cosir quedarà fantàstic i també sense cosir hi ha opcions senzilles per aquells més inquiets que no s’atreveixen amb l’agulla.

.

NUTSBOX – CAIXETA CEREALS – (reutilització bricks)

.

En aquest taller reutilitzem caixes de brick que ens aporten la característica interessant de conservar aliments doncs el seu interior està preparat per aquesta finalitat. Amb la tècnica de decoupage farem la decoració, amb tisores i un parell de moviments li donarem la forma i finalment una goma ens ajudarà a poder-la tancar i transportar.

És molt útil portar a sobre una petita capsa amb fruits secs quan anem d’excursió, a passejar, a l’escola o a la feina, i si està feta i decorada per nosaltres encara ens agradarà més.

.

CLAUERS I POLSERES – (reutilització samarretes)

.

.

En aquest taller reutilitzem totes les samarretes que tenim per casa que ja no fem servir, encara que estiguin trencades. Perquè les tallarem a tires i les farem servir per teixir amb elles boniques polseres o clauers. Farem servir una tècnica que es diu kumihimo, que fa més senzill encara el trenat.

Pocs ingredients per aconseguir uns resultats molt interessants. A partir d’ara no dubtareu en conservar les samarretes velles de tota la família.

.

BANDERINS ESTAMPATS – (reaprofitament alimentari)

.

.

En aquest taller donem una darrera oportunitat a restes de menjar que han estat apartats de la cadena de consum. Els transformem en segells, els hi donem formes i fem uns banderins utilitzant els segells i pintura.

A través d’una acció plàstica prenem consciència del malbaratament alimentari i obrim un debat de les coses que es poden fer per evitar-ho.

.

UNA NOVA VIDA AL PAPER – (reutilització de llibres i revistes)

 

.

En aquest taller reutilitzem revistes velles, llibres trencats i fulletons publicitaris. Tots els papers que tinguem que estiguin impressos, fins i tot partitures o paper fotocopiat.

Amb aquarel.la, segells i una mica de creativitat podem començar a fer plecs als papers i resulten objectes preciosos que han estat fets per nosaltres.

.

. + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Durada del taller: 1’30 h per escoles o Biblioteques. A les places 3 hores o matí i tarda.

Espai: A la mateixa escola/Biblioteca. Cal que tingui taules i cadires per a tots els participants. A les places caldrà 4 taules i presa de llum.

Materials: Inclosos. Nosaltres portem totes les eines i resta de materials necessaris. Inclou desplaçaments a tot Catalunya.

Edats: Infantil de 6 a 11 anys. Adults a partir de 12 anys.

Nombre de participants: un taller és un grup/classe per escoles, uns 20 participants a Biblioteques i a les places és un taller continuat, la gent es va afegint a mida que altres finalitzen.