2016 any internacional dels llegums

L’Any Internacional dels Llegums 2016 es proposa sensibilitzar l’opinió pública sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d’una producció d’aliments sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.

Nosaltres fem una proposta plàstica, artística, participativa i molt útil. 

Al llarg d´aquest any visitarem escoles, biblioteques i centres educatius per fer els nostres tallers que ajudin a grans i petits a familiaritzar-se amb els llegums.

L´activitat consisteix en la construcció d´un àlbum en forma d´acordió, que serà un ceceptari per guardar les receptes que anem descobrint i que ens encantin, un ingredient de les quals serà un llegum.  En el taller us facilitem 5 receptes molt iteressants, pensades i creades per a vosaltres expresament a càrrec de la nostra cuinera Àngels Caparrós.

 

Muntatge_llegums1

L´àlbum està fet íntegrament per cada participant, folrant les tapes davanteres i traseres. Tallant cartolines per construir les pàgines i finalment fem un forat i hi posem una goma per tancar-lo.

Apte per a totes les edats, els petits amb ajuda familiar.

Untitled design

Us ensenyem algunes de les receptes que hem preparat, perquè en el taller les enganxeu al vostre àlbum

«SOM CUINERS»:Muntatge_llegums2

 

Us expliquem més coses útils sobre els llegums:

L’Any brindarà una oportunitat única de fomentar connexions al llarg de tota la cadena alimentària per aprofitar millor les proteïnes derivades dels llegums, incrementar la producció mundial de llegums, utilitzar de manera més apropiada la rotació de cultius i fer front als reptes que existeixen en el comerç de llegums.

Què són els llegums i per què són importants?

Els llegums són cultius lleguminosos anuals que produeixen entre un i dotze grans o llavors de mida, forma i color variables dins d’una beina, els que s’utilitzen per a aliment i farratge. El terme «llegums» es limita als cultius collits de manera exclusiva per a gra sec, pel que queden exclosos els cultius collits verds per a aliment, que es classifiquen com hortalisses, així com els cultius utilitzats principalment per a l’extracció d’oli i els cultius lleguminosos, que s’utilitzen exclusivament per a fins de sembra (segons la definició de «llegums i productes derivats» de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, FAO).

Els cultius lleguminosos com les llenties, els fesols, els pèsols i els cigrons són un element fonamental de la cistella d’aliments. Els llegums són una font essencial de proteïnes i aminoàcids d’origen vegetal per a la població de tot el món, i s’han de consumir com a part d’una dieta saludable per combatre l’obesitat i prevenir i ajudar a controlar malalties com la diabetis, les afeccions coronàries i el càncer; també són una important font de proteïna d’origen vegetal per als animals.

A més, els llegums són plantes lleguminoses que tenen la propietat de fixar el nitrogen, el que pot contribuir a augmentar la fertilitat del sòl i que tenen efectes positius en el medi ambient.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *